Socialisti din toate tarile, uniti-va! Asa se face baaa…

Furie pentru aproape 300 de mii de funcţionari. Astăzi, în ziua de salariu, au luat leafă mai mică după ce contribuţiile sociale au trecut din sarcina angajatorului la cea a salariatului. Sindicaliştii vorbesc despre cazuri dramatice, cu scăderi de 40 de procente, şi ameninţă cu proteste. Cu atât mai mult cu cât nu toţi cei plătiţi din bani publici au motive să plângă. Parlamentarii au avut grijă ca revoluţia fiscală a guvernului să le aducă bani în plus.

În timp ce parlamentarii câştigă la final de lună şi cu 800 de lei în plus, sute de mii de angajaţi pot avea salarii reduse cu până la 40 la sută.

„Nici pe departe o creştere salarială substanţială, aşa cum au anunţat în decursul timpului partidele de la guvernare. (…) Cu siguranţă această nemulţumire va fi exprimată prin acţiuni de protest. Lucrurile nu pot rămâne aşa”, a declarat pentru Digi24 Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.
Şi nu doar lefurile bugetarilor sunt micşorate de revoluţia fiscală a Guvernului.

„Avem peste 2 milioane de salariați din mediul economic concurențial pentru care angajatorii nu au făcut prin acte adiționale această majorare a salariului brut de încadrare”, a declarat Dumitru Costin, președintele BNS.

În schimb, venitul parlamentarilor a crescut.

Senatorii şi deputaţii au avut grijă să îşi crească leafa brută astfel încât să acopere transferul contribuţiilor şi să rămână cu peste 800 de lei în plus pe lună.

Decembrie vs Ianuarie
Salariul brut – 13.050 lei crește la 17.100 lei
Salariul net – 9.153 lei crește la 9.993 lei

Sursa: digi24.ro / Foto: colaj