Ajunge RMN-ul, dar n-au unde sa-l instaleze…

Spunem de la inceput ca este un lucru foarte bun pentru judetul Mures achizitia acestui RMN, atat de necesar bolnavilor. Dar BIRD, banca care finanteaza imprumutul pentru achizitie, nu avea de unde sa stie ca ai nostri conducatori locali sunt luati mereu pe nepregatite si efectiv nu detin spatiul necesar pentru instalarea aparatului medical.

Putem spune ca nu se asteptau la o astfel de achizitie, ca doar au manager “competent” la SCJM care numai de conducerea spitalului nu se ocupa in realitate, dar isi pierde timpul in schimb (si banii de la buget) cu renovarea din temelie a biroului sau, inclusiv cu dotarea acestuia cu mobilier nou. Da, despre Girbovan Ovidiu vorbim, nu mai revenim, am scris in nenumarate materiale cam cat de aproape de colaps aduce unitatea medicala de care se “ocupa”. – Spitalul Clinic Judetean Muresla un pas de colaps! Manageri „noi”metehne vechi…

In acelasi loc, exista o cladire imensa construita deja de multi ani, dar lasata in paragina…

De la conducerea CJ Mures, care il mentine in functie pe managerul incompetent, ce pretentii sa mai avem. Desi au gasit o cladire imensa – in care s-au investit milioane de euro din banii muresenilor, dar lasata in paragina de ani de zile -, nu au fost in stare nici ei sa o finalizeze. – Cladire de milioane de euro, in paragina!

Speram sa construiasca buncarul, dar sa nu-l abanodoneze aproape de final…

Consilierii județeni și-au exprimat ieri acordul pentru realizarea lucrării „Construcţie buncăr şi spaţii conexe la laboratorul de radioterapie” din incinta unui imobil care face parte din domeniul public al judeţului Mureş şi se află în administrarea Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Ca urmare a unui imprumut BIRD, Spitalul Clinic Judetean va avea primul RMN din istoria sa!

În acest sens, este necesară construcţia unui nou centru de radioterapie cu două buncăre sau cel puţin unul pentru instalarea unui accelerator liniar, cameră CT şi zone adiacente desfăşurării activităţii. Acesta va avea o arie construită de 682,24 mp., în incinta Clinicii de Oncologie din Tîrgu Mureș.

Familia Pop, prieteni apropiati ai primarului, inca o lucrare cu SCJM…

Nici macar nu a inceput constructia buncarului ca au si aparut nume cunoscute la sacul cu bani. In cazul acesta, vorbim de Serban Pop – fratele lui Cosmin Pop, mostenitorul imperiului Romur SA, societate acaparata de socrul sau prin vestita metoda a actiunilor emise de stat din anii 90 -, administratorul S.C. Mansart Corporate S.R.L, societate care a intocmit proiectul pentru realizarea lucrării „Construcţie buncăr şi spaţii conexe la laboratorul de radioterapie”.

Nu spunem ca a preluat contractul ilegal, dar nu putem sa nu ne intrebam cum asa dintr-o data, imediat de la iesirea, in 2015, din “mediul academic” – a fost cativa ani ceva sef de achizitii la UMF Tirgu Mures -, firma lui a inceput sa castige contract dupa contract din bani publici.

Nu stim daca a fost ajutat de influenta fratelui, Cosmin Pop fiind prieten de familie cu primarul-inculpat Dorin Florea, dar stim ca acelasi Cosmin Pop este fost actionar la firma Alfa Construct SRL, chiar firma care s-a ocupat de constructia cladirii la care am facut referire la inceputul materialului, cladire pe care v-o prezentam si in imaginile video de mai jos. Trageti singuri concluzia…

Speram ca toate banuielile noastre sa nu se adevereasca, banul public sa fie cheltuit cu simt de raspundere, in mod legal si moral. Totodata, speram ca RMN-ul care ajunge in scurt timp, sa fie instalat cat mai repede si nu sa treaca luni de zile sau chiar ani cu el inca impachetat.

MS / Foto cop: colaj