Mii de persoane au protestat în orașele mari ale țării împotriva coaliției de guvernare

Mii persoane din mai multe orașe ale țării au protestat, duminică seara, împotriva modificărilor legilor justiției și a coaliției de guvernare, cel mai mare număr de demonstranți fiind înregistrat în Timișoara, Cluj și Sibiu.

Peste 80 de persoane au luat parte, duminică seara, la protestul împotriva modificării legilor justiției de la Târgu Mureș, desfășurat sub genericul „Ei cu hoții, noi cu toții!”.

Participanții, grupați în jurul platformei Mureșul Civic, susțin că au ieșit în stradă întrucât Parlamentul, prin PSD, ALDE și UDMR, „a început readucerea justiției sub control politic prin adoptarea modificărilor la Legea 303” și decapitarea Legii Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Aceștia au spus că, dacă proiectul de modificare a statutului magistraților va deveni lege, independența procurorilor va fi eliminată, magistrații vor putea fi anchetați de comisii parlamentare, judecătorilor și procurorilor li se va îngrădi dreptul la libera exprimare, iar magistrații trimiși în judecată vor putea profesa în continuare.

În privința proiectului de modificare a Legii ANI, protestatarii susțin că, în noua formă, parlamentarii care au folosit bani publici să-și plătească rudele vor scăpa de rigorile legii și vor scăpa de interdicțiile confirmate de instanțe.

În timpul protestului de la Târgu Mureș, manifestanții au mărșăluit prin centrul orașului și au scandat: „PSD, ciuma roșie!”, „Dragnea, nu uita/DNA vine să te ia!”, „Jos mâinile de pe justiție!”.