AVERTIZARE: Risc de avalansa de gradul 4!

ATENTIE!

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș vă informează că în Munții Călimani și Gurghiu, în zonele cu pantă între 25 – 38 grade, la altitudini de peste 1.500 m, în urma căderilor de zăpadă din ultimile zile, și a temperaturilor ridicate prognozate pentru următoarele zile, riscul de avalanșă este de gradul IV (pe o scară de la 1 la 5), nivel de risc care se va menține în zilele următoare.

Persoanele care vor parcurge în următoarele zile trasee monatne din munții Călimani și Gurghiu la peste 1.500 m trebuie să fie echipate specific perioadei de iarnă, dar și cu echipament individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de avalanșă, dispozitiv electronic de căutare din avalanșă DVA).

Pentru orice informații legate de traseele montane din județul Mureș puteți suna la numărul de telefon al Dispeceratului Salvamont Mureș 0728 28 94 42, sau la numărul de Dispecerat Național Salvamont 0372 126 668 (0 – SALVAMONT).

FIGYELEM !

A Marosszéki Barlangi – és Hegyimentő Szolgálat felhívja az érdekeltek figyelmét, hogy a Kelemen és Görgényi – havasokban, a 25 – 38 dőlésszögű lejtőkön, 1.500 m tengerszint feletti magasságokban, az elmúlt napokban lehullt hó mennyiségét és az elkövetkező napok meteorológiai előrejelzéseit figyelembe véve, a lavinaveszély IV-es fokozatú (1 – től 5-ig terjedő skálán).

Felhívjuk azon személyek figyelmét, akik az következő napokban túrázni szeretnének a Kelemen és Görgényi – havasokban, 1.500 métert meghaladó magasságokban, hogy téli körülményekre készüljenek, és legyen náluk lavina felszerelés is (lavinaszonda, hólapát, kereső berendezés).

További információkért hívjhatják a Marosszéki Barlangi – és Hegyimentő Szolgálat ügyeletét a 0728 28 94 42 számon, vagy az Országos Hegyimentő Szolgálat ügyeltét a 0372 126 668 ( 0 – SALVAMONT) számon.

Sursa: Salvamont Salvaspeo Mures