Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Horea’ al județului Mureș a organizat, miercuri, în zona localității Sângeorgiu de Mureș, un exercițiu de intervenție la un accident rutier, soldat cu 16 victime, în urma căruia un microbuz cu călători a căzut în râul Mureș.

“În acest exercițiu s-a simulat un accident rutier între un autoturism și un microbuz care transporta persoane, soldat cu 16 victime. Pe timpul exercițiului am simulat că trei persoane din microbuz au fost luate de curenții de apă și a fost necesară intervenția scafandrilor pentru a le salva. Scopul exercițiului este cooperarea și verificarea cooperării interinstituționale, precum și verificarea modului de punere în practică a procedurilor interne. La acest exercițiu participă toate forțele care vin în sprijinul ISU Mureș în cazul producerii unui astfel de accident — Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, SGA”, a arătat maiorul Cristian Virag, purtătorul de cuvânt al ISU Mureș.

În cadrul exercițiului a fost simulată și izbucnirea unui incendiu în zona accidentului, fiind necesară și intervenția mașinilor de lucru cu apă și spumă. Potrivit maiorului Cristian Virag, dat fiind numărul mare de victime, scenariul exercițiului a prevăzut și activarea Planului Roșu de intervenție la nivel de județ.

Reprezentantul ISU Mureș a precizat că instituția execută exerciții periodice pe toate tipurile de evenimente care se pot petrece pe raza județului și că exercițiul de miercuri nu are nicio legătură cu recentul accident rutier, în urma căruia o mașină cu pasageri a căzut în Dunăre.

Sursa:agerpres.ro