ITM Mures: SANCTIUNI contraventionale pentru 12 angajatori!

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii august 2017, au fost efectuate 32 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă. Peste 45% din fondul de timp disponibil a fost utilizat pentru cercetarea evenimentelor.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș au fost comunicate 28 de evenimente, din care un incident periculos. Au fost avizate 18 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de angajatori.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 12 angajatori, constatându-se 19 neconformități în domeniul SSM. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale, după cum urmează: 14 avertismente și 5 amenzi în cuantum de 40.000 lei.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancționați cu amenzi sunt: activități de protecție și pază, activități generale de curățenie a clădirilor, fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au participat la 6 cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanții DSP Mureș.

jrs. Mureșan Andrei, Inspector șef ITM Mureș / Foto: colaj