Zeci de soferi si reprezentanti ai societaţii civile – printre care ingineri, lectori, profesori universitari si economisti – au luat parte, in acest weekend, la un mars motorizat pe drumurile care leaga Moldova de Ardeal pentru a cere realizarea autostrazii A8 Ungheni-Iasi-Tirgu Mures.

Caravana a ajuns astazi la amiaza si in Tirgu Mures. Cativa dintre reprezentantii acestora au fost primiti la o discutie la primaria Tirgu Mures. Din pacate, intrevederea a fost acaparata de discursul interminabil al primarului-inculpat Dorin Florea, acelasi de 17 ani de zile, cu multe povesti soldate cu extrem de putine realizari.

Cel mai important moment a fost reprezentat de insistenta unui jurnalist din Iasi, care i-a atras atentia ca discutia nu este despre “tigani, buci, nunti de interlopi, fier vechi, caini vagabonzi, copaci, moaste” sau alte aberatii cu care deturnase primarul-inculpat discutia. Asupra acestei intrevederi vom reveni cu detalii intr-un material viitor.

Autostrada A8, Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni, ar urma să aibă o lungime de circa 320 de kilometri. Potrivit cifrelor din Master-Planul General de Transport, execuţia tronsoanelor din A8 are costuri estimate la 4 miliarde de euro. Nu s-a stabilit sursa de finanţare clară pentru execuţia lucrărilor, spun cei de la adevarul.ro

Foto cop: colaj / Video: mesaj cititor