Veteranul de război, plutonier adjutant (rtr.) COTÎRLĂ G. IOAN, care a împlinit venerabila vârstă de 98 de ani, a fost sărbătorit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, la domiciliul acestuia, din localitatea Habic.

Veteranului de război i-a fost oferită DIPLOMA DE EXCELENŢĂ, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru actele de eroism, fără de care Statul Român modern nu ar fi existat, alături de un cadou simbolic.

Plutonierul adjutant (rtr.) Cotîrlă G. Ioan s-a născut la data de 27 august 1919 iar în anul 1942 s-a încorporat în Batalionul 8 Grenadieri din Tg. Mureş.

Am ascultat cu emoţie amintirile pe care le-a depănat în prezenţa noastră şi l-am admirat pentru curajul cu care a reuşit să treacă peste greutăţile pe care le-a întâmpinat.

A fost un moment emoţionant şi pe această cale, poliţiştii I.P.J. Mureş doresc să-i aducă sincere mulţumiri pentru eforturile şi sacrificiile pe care le-a depus de-a lungul timpului, îi dorim multă sănătate, alături de un sincer „La mulţi ani!”.

Să ne amintim şi să nu uităm nici o clipă că flacăra nestinsă a bucuriei se află în gesturi simple, omeneşti, în generozitate nedisimulată, în fapte creştineşti.

IPJ Mures / Foto: arhiva