Acest lucru este deja posibil in orasul in care muresenii “au aeroportul”. Credeti ca nu este posibil si la noi? Ba este! Trebuie doar sa vina la conducere cineva care vrea binele orasului si care gandeste mai departe de concerte gratuite, Mutu si echipa lui etc

Peste 160 de proiecte au fost depuse în prezent în cadrul primului proces de bugetare participativă online din România, demarat de Primăria Cluj-Napoca. Fiecare cetăţean poate formula una sau mai multe propuneri de proiecte (câte un proiect pentru fiecare domeniu), iar valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 150.000 de euro (inclusiv taxa pe valoarea adăugată). Primăria va pune la bătaie circa 2 milioane de euro din bugetul pe 2018 al municipiului pentru acest proiect. Data de 20 august este termenul limită în care se pot face propuneri apoi se va trece la votarea celor mai bune proiecte.

Un aquaparc, „ziduri vesele”, nicio stradă fără verdeaţă, radare fixe, parc „România în miniatură” sau promenadă suspendată pe Someş sunt câteva dintre cele mai interesante propuneri.

Cum se votează – După 20 august urmează faza de votare: Clujenii pot să îşi facă o campanie pentru promovarea unui anumit proiect, în diverse zone ale oraşului, se votează pe domenii, iar primele 5 proiecte din fiecare domeniu vor fi ierarhizate şi supuse din nou unei campanii publice de mediatizare şi informare, pentru al doilea vot. În această etapă finală, toţi cetăţenii înscrişi pe platformă vor putea vota un singur proiect dintre toate cele existente iar, în ordinea numărului de voturi, proiectele vor fi incluse în planificările de buget ale anului următor, pentru a fi finanţate de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca.

În regulamentul realizat de Primărie se arată că „departamentele de specialitate ale Primariei vor verifica conformitatea propunerilor cu standardele Regulamentului şi cu alte reglementari legale in vigoare. Propunerile care indeplinesc conditiile de eligibilitate pot suferi ajustari tehnice din partea Primariei Municipiului Cluj-Napoca in aceasta etapa, daca este necesar, cu inştiinţarea prealabila a deponenţilor. Similitudinea continutului propunerilor sau proximitatea spatiala a acestora poate duce la integrarea diferitelor propuneri intr-un singur proiect.”

Sursa:adevarul.ro / Citeste mai mult: adev.ro/ouu944