Autoutilitara plina cu lemn, confiscata de politisti!

La data de 01 august 2017, poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Mureş, împreună cu ingineri din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat o acțiune pe linie silvică pe raza comunei Hodac.

În urma acţiunii, poliţiştii au depistat pe DJ 153C, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 38 de ani, din comuna Hodac, care transporta cantitatea de 3,6 mc cherestea rășinoasă, fără a deţine aviz de însoţire a materialului lemnos.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în conformitate cu art. 19, alin.2, lit. a, din Legea nr. 171/2010.

Materialul lemnos identificat, în valoare de 2.400 lei, împreună cu autoutilitara cu care s-a efectuat transportul, au fost confiscate şi predate reprezentatului Ocolului Silvic Reghin.

De asemenea, în urma unei informații obținute, a fost identificată, pe raza aceleaşi comune, cantitatea de 6,5 mc. lemn rotund, molid, care nu a fost revendicată de nici o persoană, drept urmare şi această cantitate de material lemnos, în valoare de aproape 2.300 lei a fost confiscată şi predată reprezentatului Ocolului Silvic Fîncel.

IPJ Mures / Foto: colaj imagini