Servicii medicale de calitate oferite de oameni minunati si adevarati profesionisti. Aceasta este parerea generala a celor care au apelat la serviciile medicale oferite de ei. Pe langa profesionalismul, devotamentul si dotarea de care dispun, o vorba buna spusa la momentul potrivit, un gest minor de bunatate omeneasca, ii ajuta enorm pe cei aflati in suferinta.

Este suficient sa citim descrierea unei nopti “obisnuite” la Ambulanta Samaritanus din Tirgu Mures – facuta de coordonatorul/parintele/sufletul lor, Horatiu Varga -, pentru a ne putea face o imagine asupra calitatii oamenilor care alcatuiesc colectivul Samaritanus Tirgu Mures…

S’il vous plait, Monsieur.

Ora 01,39. Sună Dispeceratul, apel din Franța de la partenerul nostru de asigurări medicale.
Sunt informat că un cetățean francez aflat în Sighișoara a suferit o fractură de tibie, trebuie transportat de urgență la aeroportul din București pentru a fi repatriată. Este însoțită de fiica ei de 2 ani.
La ora 10 preluăm din camera unui Hostel, o încăpere cu 8 paturi supraetajate cu grătare metalice unde domină un miros infect de urină și transpirație. 
Iau fetița superba de 2 ani in brațe, colegii mei pe bolnavă și îi ducem in ambulanță. Ne întoarcem după cele 12 bagaje și caruciorul de copil rămase în cameră.
Pusă pe targă doamna începem monitorizarea tensiunii , puls saturație. Valori mici.
Intreb daca a mâncat de dimineață, doamna spune ca nu a avut timp.
Plecăm rapid, la benzinăria MOL opresc și întreb dacă e de acord să ii cumpăr ceva de mâncare și pentru ea și pentru copil. După ce a mâncat valorile tensiunii și pulsului ajung la normal.
În Brașov opresc , vrea să meargă la toaletă.
Cand se intoarce cu colegii o rog să aștepte putin sa schimbam lenjeria de pe targă cu una uscată.
Impresionată a zambit.
Ajungem in Otopeni la aeroport , ma duc la serviciul de asistență sa ne preia bolnava, ii spun domnului ca este și un copil și multe bagaje, mi se replică ca ei nu stiu decât de o persoană fără bagaje și pe ei nu ii priveste bagajul.
Zic către el, ” noa hai numa’ după mine”!
Urc in ambulanță, iau fetița in brațe, ma strânge de gât, o pup pe obraz, ma pupă și ea, începem să cântăm amândoi, pe drum am mai cântat cu ea in ambulanță.
Colegii o coboară pe bolnavă și punem bagajele pe un cărucior. Ma uit împrejur și urc inapoi , mai aveam o cutie de prăjituri, iau două sticle de apă și le pun pe bagaj deasupra. Intrăm, cu toate, bolnav , copil , bagaje.
O rog să îmi semneze fișa.
Pup încă o dată fetița și o așez în cărucior, doamna se uita la mine si imi spune intr-o româno-franceză “Mulsiumesc” graseiat.
Pentru puțin doamnă!

Horatiu Varga, 15 iulie 2017


Ambulanța Samaritanus din Tirgu Mures, îți stă la dispoziție în orice moment, în fiecare zi sau noapte din an. Pentru orice problemă apărută care poate amenința starea de sănătate a familiei tale, îți suntem alături. 

Primești consult de urgență la domiciliu, pentru tine și întreaga familie, prin abonamentul “Oferă grijă”. Medicul e disponibil 24/7, ori de câte ori e nevoie, fără costuri suplimentare.Și nu pleacă până nu te simți mai bine. Deja te simți mai bine, pentru că toată familia ta beneficiază de consult la domiciliu pentru doar 50 LEI/lună. Pentru detalii 0365 400 800

MEDICUL VINE LA TINE ACASĂ!Primești consult de urgență la domiciliu, pentru tine și întreaga familie, prin abonamentul “Oferă grijă”. Medicul e disponibil 24/7, ori de câte ori e nevoie, fără costuri suplimentare.Și nu pleacă până nu te simți mai bine. Deja te simți mai bine, pentru că toată familia ta beneficiază de consult la domiciliu pentru doar 50 LEI/lună. Pentru detalii 0365 400 800

Posted by Consult la domiciliu – Ambulanta Samaritanus on 11 Aprilie 2017