Incredibil! Scoli, institutii si localuri din Mures, functioneaza fara autorizatie la incendiu!

In aceste scoli ne trimitem copiii la scoala, in anumite localuri suntem in pericol si ne riscam viata in institutii, probabil cand mergem sa ne platim taxele! De ce mai functioneaza acestea?! Chiar trebuie sa se intample o tragedie pentru a se lua masuri? 

La această dată, în baza de date a ISU Mures figurează 11 instituții publice, clădiri administrative pentru sănătate sau pentru cultură, care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, figurează 51 de instituții de învățământ și 16 obiective cu destinația de alimentație publică care funcționează fără autorizația de securitate la incendiu.

Punerea în funcțiune a construcțiilor și amenajărilor noi ori a celor existente, la care s-au executat lucrări de modificare și/sau s-a schimbat destinația acestora fără obținerea autorizație de securitate la incendiu se sancționează cu amendă de la 20.000 la 50.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, Cristian Virag, pentru RTM.

Pentru siguranta copiilor si a noastra, rugam conducerea ISU Mures sa faca publica de urgenta lista cu aceste unitati! Macar sa ne ferim, daca tot nu s-au luat masuri si acestea functioneaza in continuare!

Sursa:RTM / Foto: ISU Mures