Cat plateste statul pentru tratamentul românilor in Austria

Ca in multe alte cazuri, fie ca vorbim de investitii in infrastructura sau in acest caz, in sanatatea romanilor, statul investeste NU…

Pacienţii români au plătit, în ultimii zece ani, circa 250 de milioane de euro anual pentru tratamentele făcute în Austria, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, fondatorul companiei care se ocupă de turism medical între România şi Austria, AT-Med. Darius Pencea a mai spus că 90% din această sumă reprezintă tratamente făcute din banii pacienţilor.

„Statisticile Casei de Sănătate din Austria arată că pacienţii români au lăsat în ultimii 10 ani minimum 250 de milioane de euro anual pentru a se trata în Austria. Din această sumă, 90% reprezintă tratamente făcute din banii proprii. Cine alege Austria, alege medicina cea mai scumpă, infrastructura cea mai bună de medicină şi toţi merg acolo pentru că au încredere că medicina de acolo este actualizată”, a afirmat Pencea.

Acesta spune că, de cele mai multe ori, cazurile grave ajung în Austria, de aceea firma AT-Med, care se ocupă de intermediere medicală şi traducere, primeşte lunar circa 25 de cereri de la pacienţi cu boli oncologice.

De ce avem o singura casa de asigurari in Romania, adica monopol? Tocmai pentru ca romanul sa nu aiba alternativa de a alege. Sa fie nevoit sa le plateasca lor, luna de luna ca prostul, sa se roage sa fie sanatos, doar stie bine ca inapoi primeste o… aspirina!

Sursa:digi24.ro