VIDEO – Inventia salvatoare a unor eleve din Toplita!

Şase eleve de la Liceul ‘O. C. Tăslăuanu’ din Topliţa au realizat un plasture cu GPS, pentru monitorizarea bolnavilor de Alzheimer sau a copiilor care pot fi răpiţi sau se rătăcesc, invenţie cu care au câştigat un important concurs naţional şi cu care vor reprezenta România la Bruxelles, la faza europeană a întrecerii – Junior Achievement European Company of the Year 2017.

Edina Bako, Mara Haja, Nicoleta Runcan, Ana Maria Timar, Alexandra Stan şi Andrada Căliman sunt în clasa a XI-a la Liceul ‘Octavian Codru Tăslăuanu’ din Topliţa şi şi-au propus să schimbe lumea sau, măcar să o facă un loc mai bun şi să-i ajute pe cei din jurul lor.

Introducing the Geo-plast

The Geo-plast is a medical patch with a mini GPS unit incorporated, connected with a GSM system to a mobile app.

Posted by Find Me Anywhere on 16 Iunie 2017

La iniţiativa profesoarei Mîndru Camelia, în luna octombrie a anului trecut fetele s-au înscris la competiţia de antreprenoriat ‘Compania Anului’, desfăşurată în cadrul unui program al Asociaţiei Junior Achievement România.

Potrivit regulilor, trebuiau să îşi creeze, în mod virtual, propria companie, cu tot ce presupune acest lucru şi să caute un produs sau un serviciu competitiv, pe care să-l implementeze pe piaţă.

După mai multe idei care erau greu de realizat, cum ar fi bijuterii cu sistem de protecţie, fetele s-au gândit să creeze un dispozitiv care va veni în sprijinul unor persoane vulnerabile sau a copiilor aflaţi în situaţii deosebite.

Aşa s-a născut ‘plasturele cu GPS’, ce poate fi monitorizat printr-o aplicaţie pe telefonul mobil, gândită de fete şi care poate fi purtat cu uşurinţă, întrucât are doar câteva grame.

În acest fel, cu ajutorul telefonului mobil persoana dispărută va putea fi identificată foarte repede, chiar şi atunci când GPS-ul nu este pornit.

Cu acest dispozitiv echipa din Topliţa a câştigat finala naţională a întrecerii ‘Compania anului 2017’ şi va reprezenta România la finala Junior Achievement European Company of the Year 2017, de la Bruxelles, care va avea loc peste câteva zile.

Sursa:agerpres.ro