Doi mureseni ascunsi intr-un microbuz, prinsi la granita cu Ungaria!

Polițiștii de frontieră au descoperit un bărbat în vârstă de 31 ani și un minor în vârstă de 14 ani, care au fost ascunși în interiorul unui microbuz, cu intenția de a fi trecuți ilegal frontiera româno-maghiară.

În data de 04.07.2017, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II — Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul român D.H., în vârstă de 31 ani, domiciliat în județul Mureș, care conducea un mijloc de transport persoane, înmatriculat în Germania.

Cu ocazia controlului fizic al autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunși sub bagaje de pe bancheta din spate, un bărbat în vârstă de 31 ani și un minor în vârstă de 14 ani, ambii cetățeni români.

Polițiștii de frontieră au demarat cercetările, în urma cărora au stabilit că șoferul a fost de acord să ascundă persoanele în microbuzul pe care-l conducea, pentru a le trece frontiera, contra unor sume de bani (50, respectiv 100 de euro), știind că minorul nu posedă declarație notarială din partea părinților pentru a călători în străinătate, iar cealaltă persoană are cartea de identitate expirată.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cele două persoane ascunse și complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru șofer, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Sursa: Politia de Frontiera