Cat vom plati intrare la Festivalul Sighisoara Medievala 2017?

Anul acesta nu se va mai percepe taxa de participare, adica se va pastra „cutuma de gratuitate” cu care ne-a obisnuit orice primarie din Mures care organizeaza orice eveniment.

In sedinta de luna aceasta a Consiliului Local Sighisoara a fost aprobat Regulamentul de organizare şi desfăşurare a Festivalului Sighişoara Medievală 2017. Acesta regulament nu mai prevede taxa de 10 lei pentru accesul in Cetate in zilele festivalului.
Decizia nu a fost salutata de toti consilierii sighisoreni dar membrii executivului au declarat ca in actuala formula in care Primaria organizeaza evenimentul logistic ar fi fost dificil sa se perceapa aceasta taxa.
Primarul municipiului Ovidiu Malancravean a sustinut insa ca s-a decis renuntarea la taxa de intrare la festival si ca se va incerca intarirea pazei pe perioada evenimentului. Acesta a mai adaugat ca pana acum, cand evenimentul era organizat de o firma lucrurile erau simple (n.r – simplu pentru primarie care organizeaza totul din banii nostri), dar acum cand Primaria organizeaza evenimentul, pentru a se percepe taxa de participare gestiunea biletelor respective ar fi trebuit predata unor angajati carora ar fi trebuit sa li se retina 3 salarii drept garantie, aspect cu care respectivii nu ar fi fost de acord. 

Sursa:radioson