Directia Scoli din primaria Tirgu Mures – Horatiu Lobont: “Conform actelor normative, infiintarea Liceului Vocational Teologic Romano-Catolic nu se poate realiza in anul scolar 2017-2018.”

“Cel puțin asta reiese din documentele elaborate de Direcția Școli din Primărie Tirgu Mures. În imagine este documentul prin care se spune că liceul va putea fi (re)înființat abia de anul viitor. În același timp, în proiectul de rețea școlară, care va trebui votat joi, nu apare Liceul Teologic Romano-Catolic, nici măcar ca structură arondată Liceului Bolyai (aceasta era, la un moment dat, varianta de compromis, agreată până la urmă de comunitatea maghiară din oraș). Ca atare, la ora când scriu aceste rânduri, LTRC va fi desființat. Că în zilele rămase până joi lucrurile se vor schimba, rămâne de văzut.
Cert este că rețeaua școlară este în pericol. Ce se va întâmpla cu elevii târgumureșeni, care trebuie să dea examen la liceu, în cazul neadoptării rețelei școlare, numai Dumnezeu știe, că ISJ și Ministerul Educației sigur nu știu”,
scrie pe pagina proprie consilierul local, CL Tirgu Mures, Radu Balas.

Am sperat degeaba ca organele „competente” vor rezolva situatia jenanta in care se afla elevii mureseni – Aproape 5000 de elevi absolventi nu se pot inscrie la liceu! 

MS / Foto: fotocopie pagina Radu Balas