Un comunicat din partea ASA2013 Tirgu Mures, incendiar din punct de vedere al acuzatiilor aduse, pe care il redam la finalul materialului, arunca intreaga responsabilitate pentru retrogradarea si falimentul echipei, asupra presei nationale si locale, pe care ii mentioneaza ca fiind vinovatii… fara vina spunem noi!

Este incredibil cate nesimtire si ipocrizie poate exista la nivelul conducerii ASA2013 si anume la Claudiu Maior si Cristian Chertes, cei care au bagat in faliment acest club si la propriu si la figurat! Isi permit sa spuna in comunicat ca “Am comunicat informațiile oficiale … Nu am dorit să ascundem nimic“, dar ei nu au publicat NICIODATA nici un fel de date concrete referitoare la sumele de milioane de euro din bani publici, pe care le-au rulat in club, in secret, fara ca targumuresenii, din taxele carora au fost platiti, sa stie vreun detaliu referitor la destinatia acestora, ca de exemplu miile de euro incasate lunar de cei din conducere si copiii lor!

Nu o sa comentam mai mult si pentru a va demonstra ca cele spuse acum si in multe alte materiale, avand in vedere ca una din acuzatiile aduse presei este ca nu au fost intrebati, le cerem sa ofere targumuresenilor transparenta prin publicarea URGENTA, pe siteul lor, a urmatoarelor lucruri, pe care ar fi trebuit sa fie obligati de mult timp sa le publice, avand in vedere ca au fost finantati cu milioane de euro din bani publici:

  1. Toate contractele incheiate intre clubul ASA2013 si jucatori pe perioada 2008-2017, inclusiv cele cu neamurile, de exemplu cel incheiat cu copilul directorului ASA2013 Cristian Chertes si cu cel al copilului celui mai influent om din club Tibi Pietris, dar si cele incheiate cu ceilalti jucatori care s-au imbogatit la Tirgu Mures in urma unor venituri de zeci de mii de euro, de exemplu Stancioiu. Suntem curiosi sa vedem ce suma e trecuta in acte la vanzarea lui Bumba, 150 mii de euro sau 600 mii de euro (gurile rele spun ca 150 mii sunt in acte si 450 mii la…)
  2. Toate contractele incheiate intre clubul ASA2013 si primaria Tirgu Mures pe perioada 2008-2017, contractele cu banii primiti din drepturile TV, inclusiv banii care au fost “amanetati” direct pentru plata unor jucatori, sume care au fost de ordinul sutelor de mii de euro.
  3. Toate contractele incheiate intre clubul ASA2013 si prestatorii de servicii pe perioada 2008-2017, inclusiv cele cu Siletina Tirgu Mures pentru transport si in special pentru plata chiriei aferenta folosirii terenului, teren primit de Siletina gratuit de la Primaria Tirgu Mures si inchiriat ulterior clubului pe zeci de mii de euro.
  4. Toate contractele incheiate intre clubul ASA2013 si angajati, colaboratori si agenti de jucatori pe perioada 2008-2017, inclusiv daca au existat bunuri oferite in schimbul banilor, asa cum a fost in cazul lui Stanciu care, se spune, a primit o masina audi la schimb.

Putem sa pariem pe orice ca NU VOR FACE PUBLICE aceste date! Uite, de exemplu, le promitem ca daca fac publice toate datele cerute mai sus, noi cei de la Mures Stiri, ne prezentam scuzele public si personal la ei in birou! Maior, Chertes… va tine?! Consideram propunerea ca fiind una fair play, avand in vedere ca oricum vom afla aceste lucruri la finalul proceselor, doar ca s-ar putea ca ei sa nu mai aiba “libertatea” sa ne cunoastem personal. 😉

Va redam, mai jos, partea din comunicat in care arunca toata responsabilitatea “smecheriilor” si ilegalitatilor facute de ei si cercetate de DNA Mures:

“De-a lungul întregului sezon și nu numai, am primit numeroase lovituri, atacuri în presa națională, marea majoritate cu teme și subiecte nefondate. Ne-am dat seama că vom reprezenta calul de bătaie pentru așa-zisa presă liberă. Cancan-urile au abundat, zvonurile au ocupat prima pagină a ziarelor. De cele mai multe, fără nicio bază reală. Nu ni s-a cerut punctul de vedere, nu ni s-a dat posibilitatea unui drept la replica. Am acceptat și acest lucru. Am comunicat informațiile oficiale atunci când am considerat că trebuie și când sunt certe. Nu am dorit să ascundem nimic.

Le dorim tuturor celor care au avut vreun ghimpe împotriva noastră, multă sănătate și spor la scris. Dacă nu va fi despre noi, pentru că, în liga a doua nu vom mai fi la fel de interesanți, va fi despre alții, care vor deranja la rândul lor. Și poate că atunci când vom reveni în centrul atenției, competiția sportivă va fi în prim plan și nu bârfele de pe peronul unei gări prăfuite din Bărăgan.

Doar împreună putem reuși! Conducerea clubului ASA Tîrgu-Mureș”.

Facem haz de necaz si incheiem cu un moment pe care mulți nu și l-ar fi imaginat niciodată, atunci când Cristian Cherteș, seful ASA2013, a început să arunce cu sare de masă peste gheața de pe terenul stadionului din Tirgu Mureș. – Sursa:digisport.ro

MS