În perioada 17-19 mai a.c., poliţiştii mureşeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 50.000 de lei şi au confiscat lemn de peste 17.000 de lei de la o societate comercială cu obiect de prelucrare a lemnului.

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureș au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

În urma unui control de specialitate privind comercializarea, prelucrarea și valorificarea materialelor lemnoase, desfăşurat în perioada 17-19 mai a.c., la o societate, din Hodac, cu obiect de activitate tăierea, prelucrarea și rindeluirea lemnului, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 50.000 lei.

Controlul a constat în inventarierea și măsurarea materialului lemnos din depozitul societății (aproximativ 160 de metri cubi material lemnos, cherestea specia rășinoase) precum și în verificarea documentelor de proveniență și prelucrare a acestuia.

Cu aceeași ocazie, a fost confiscată cantitatea de 27 metri cubi de lemn, în valoare de peste 17.000 de lei, aceasta fiind identificată în depozitul societății fără a avea documente legale de proveniență.

Totodată, societatea a fost sancționată și pentru faptul că administratorul acesteia nu a putut pune la dispoziția reprezentaţii autorităţilor de control, registrul de evidență al intrărilor-ieșirilor de material lemnos.

La activitatea desfăşurată a participat şi personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Fâncel.

IPJ Mures / Foto:observator.ro