Daca s-ar actiona astfel in mod constant, cu siguranta am respira cu totii un aer mai curat… din toate punctele de vedere!

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Mureș au depistat în trafic, un bărbat, de 42 de ani, domiciliat în localitatea Ibănești, care transporta material lemnos cu un ansamblu de autovehicule format din cap tractor și remorcă.

În urma unor verificări amănunțite, s-a stabilit că același ansamblu de autovehicule efectuase anterior un alt transport de material lemnos în cursul aceleiași zile, folosind același aviz de însoțire care a fost prezentat polițiștilor pentru control.

Societatea comercială, reprezentată prin conducătorul auto, a fost sancționată contravențional de polițiști pentru transport de material lemnos repetat, cu același aviz de însoțire, cu amendă în valoare de 25.000 lei, iar cantitatea de 44,11 metri cubi lemn rotund de lucru, din specia fag, rezultată în urma inventarierii, a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Răstolița.

Valoarea materialului lemnos confiscat este de 15.750 lei, calculată conform prețurilor privind speciile de materiale lemnoase, stabilită de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru anul 2017.

IPJ Mures / Foto:Portalsm