Oprirea neprogramată a unei instalaţii de pe platforma Combinatului Azomureş din Târgu Mureş, care a dus la emanarea unui abur roşiatic, a determinat echipa de permanenţă a Gărzii de Mediu Mureş să nu participe la greva de avertisment, anunţată de Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu între orele 14,00 şi 16,00.

Şeful Gărzii de Mediu Mureş, Janos Mate, şi echipa de permanenţă se află pe platforma Azomureş pentru efectuarea de analize în privinţa calităţii aerului, urmând să comunice rezultatele în orele următoare.

Purtătorul de cuvânt al Azomureş, Ovidiu Maior, a precizat pentru AGERPRES, că după ora 14,00 s-a produs oprirea neprogramată a unei instalaţii la secţia Acid Azotic, care a impus oprirea întregii fabrici, fapt ce a dus la emanaţii de scurtă durată în atmosferă.

Maior a precizat că aceste emanaţii din timpul procedurilor de pornire/oprire figurează în autorizaţia integrată de mediu ca având o valoare maximă admisă de 600 ppm şi că deocamdată se fac măsurători pentru a se vedea dacă aceasta a fost depăşită sau nu.

Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu a anunţat pentru miercuri o grevă de avertisment între orele 14 şi 16 pe motiv că ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, ar fi promis egalizarea salariilor cu cele ale gărzii forestiere, fapt ce nu s-a materializat.

Sursa:agerpres.ro / Foto: pagina fb Esti din Targu Mures daca… – Florin Mcf – Ferenc Lajos