MuresStiri – Am cerut pe email dreptul la replica din partea postului Radio Tirgu Mures. Am asteptat de azi dimineata, dar pana in acest moment nu am primit nici un raspuns. Cand/daca doresc, pot sa trimita la adresa muresstiri@gmail.com.

Nu am vrut să scriu despre acest subiect, dar trebuie să ofer niște explicații tuturor celor care mă cunosc și m-au sprijinit. Întrebarea care mi s-a pus de multe ori în aceste zile a fost “Ce se întâmplă cu postul de manager la Radio Tîrgu Mureș ?”. A fost un concurs la care s-au înscris Sergiu Zereș, dr. Angela Măgherușan Precup, subsemnatul Ioan Chiorean și directorul interimar Lavinia Nicoleta Ghișa din Brașov. Am fost destul de naiv să cred că un concurs pentru un astfel de post important poate fi câștigat real, pe baza calităților profesionale. M-am înșelat. Cei trei candidați neagreați de președintele director general Ovidiu Miculescu – Zereș, Măgherușan Precup și Chiorean au fost respinși la proba de proiecte. (Nu voi aprofunda acum ilegalitățile din timpul concursului…) astfel că doamna Lavinia Nicoleta Ghișa a fost invitată SINGURĂ la interviu și declarată ADMISĂ.
– Doamna Lavinia Nicoleta Ghișa este protejata domnului Miculescu. Cariera ei începe la Brașov unde era în 2008 încasatoare/agent marketing – http://www.firme.info/ghisa-a-lavinia-nicoleta-agent-marke…/
– Din această poziție ajunge director al postului local al SRR Antena Brașovului unde înregistrează primul și singurul faliment din istoria SRR – postul Antena Brașovului fiind închis din cauza competenței/incompetenței ei !!!
– Drept recompensă este numită director la Radio Cluj unde produce un prejudiciu de 100.000 de euro SRR prin suspendarea abuzivă a unui angajat – Mihai Miclăuș – care câștigă în instanță prin sentință definitivă despăgubiri de 100.000 de euro din partea SRR, despăgubiri care vor trebui să fie plătite în solidar de numiții Lavinia Nicoleta Ghișa, Ovidiu Miculescu și Bogdan Roșca Zasmencu (sursa http://infodosar.ro/d.php?dosar=6294/117/2014&submit=Cauta)
– Nemulțumirea personalului de la Radio Cluj ajunge pe masa fostului premier Cioloș care dispune rezolvarea de urgență a situației.
– Ca rezolvare, Ovidiu Miculescu o forțează pe fosta directoare de la Radio Tîrgu Mureș, Mirela Moldovan să își dea demisia și o numește interimar în martie 2016 pe Lavinia Nicoleta Ghișa.
– În martie 2017 se organizează concurs pentru postul de manager la Radio Tîrgu Mureș la care se înscriu 4 candidați – Angela Măgherușan Precup din afara SRR, Sergiu Zeres din afara SRR, Ioan Chiorean din SRR cu 27 de ani de activitate, Lavinia Nicoleta Ghișa din SRR cu 1 an de interimat la Radio Tîrgu Mureș. Se formează o comisie de examinare formată din Ovidiu Miculescu, Alina Stanciu, Adrian Doroș, Alexandru Bertzi, Andras Demeter. Comisia nu poate funcționa pentru că trei membrii își dau demisia nefiind de acord cu presiunile lui Miculescu – Alina Stanciu, Adrian Doroș, Alexandru Bertzi – părăsesc comisia.
– În disperare de cauză Miculescu numește alte două persoane în comisie Mirela Fugaru și Nicoleta Balaci, comisia respinge rapid pe cei trei candidați incomozi la proba de proiecte și cu 4 zile înainte de a fi demis în 21 aprilie o invită SINGURĂ (!) la interviu pe Lavinia Nicoleta Ghișa. Se poate verifica pe site-ul SRR: în tot mandatul domnului Miculescu a existat practica ca la interviu, la orice concurs să fie invitat DOAR UN SINGUR candidat pentru că această etapă se filmează și nu trebuia să se vadă diferențele și incompetența protejatului domnului Miculescu.
Acum se ridică niște întrebări firești :
1 – Cum poate fi declarată admisă la concursul de manager o persoană care a adus un prejudiciu de 100.000 de euro SRR – proces pierdut din în urma măsurilor abuzive ale numiților Lavinia Nicoleta Ghișa, Ovidiu Miculescu și Bogdan Roșca Zasmencu ?
2 – Cum poate fi declarată admisă la concursul de manager o persoană care a înregistrat primul și singurul faliment al unui post de radio al SRR ?
3 – Cum poate fi declarată admisă la concursul de manager o persoană care a adus Radio Tîrgu Mureș în situația umilitoare de a avea o audiență de 0,6 % total și 0,2 % comercial ? Sursa – http://www.audienta-radio.ro/…/Audienta%20radio%20-%20Valul…
4 – Cum poate fi declarată admisă la concursul de manager la un post de radio o persoană care într-un an de zile are ZERO interviuri și ZERO emisiuni facute ?
5 – Știați că Societatea Națională de Radio nu are contract cu Agenția Națională de știri Agerpres pentru că domnul Miculescu nu îl iubește pe nu știu ce șef de la Agerpres ?

Există un zvon în care nu credem dar care nu poate fi nici neluat în seamă: Ovidiu Miculescu s-a angajat să o numească director în orice condiții pe Lavinia Nicoleta Ghișa iar aceasta va trebui să se angajeze și să dea în scris la un notar că va plătii și partea lui Miculescu din despăgubirile ce trebuie achitate lui Mihai Miclăuș de la Radio Cluj. Repet – nu credem în zvonuri dar nici nu putem în acest context să nu le luăm în calcul. Sper ca noua conducere a SRR să facă lumină în acest caz atât de urât mirositor !

PS 1 – Domnul președinte director general proaspăt demis Ovidiu Miculescu este la această oră în Thailanda, pe banii radioului public de unde salută Parlamentul și pe toții protejații săi 
🙂
 Asta ca să stiți de ce nu sunt bani pentru hârtie igienică la Radio Târgu Mureș !!!

Scrisoarea comună a unor personalități din Tîrgu Mureș care au cerut transparență și corectitudine la acest concurs pentru postul de manager la Radio Tîrgu Mureș !

Către Conducerea Societății Române de Radiodifuziune,

Am aflat cu interes despre faptul că a fost anunțat un concurs pentru ocuparea funcției de manager la postul public Radio Târgu-Mureș. De la început dorim să vă asigurăm că această scrisoare nu intenționează să influențeze cu nimic actul legal de selecție al candidaților. Însă, ne punem mari speranțe într-o evaluare CORECTĂ, OBIECTIVĂ și TRANSPARENTĂ a candidaților înscriși la acest concurs. În contextul actual în care presa locală are o evoluție dificil de anticipat, suntem de părerea că noul manager al postului public Radio Târgu Mureș trebuie să fie o persoană implicată în munca de transmitere a informaților din teren spre ascultătorii celui mai vechi post de radio din regiune. Totodată, ne așteptăm ca noul manager al postului public de radio Târgu-Mureș să cunoască complexitatea comunităților urbane și rurale din Transilvania, să militeze pentru o cât mai fidelă reflectare a vieții din această regiune în emisiunile radiofonice difuzate, să se implice în promovarea valorilor locale și prin activitatea sa să contribuie la dezvoltarea dinamică a acestui areal. Avem nevoie de o abordare obiectivăși unificatoare în consemnarea și transmiterea jurnalistică a detaliilor din sfera economică, culturală, socială a regiunii, abordare pe care posturile comerciale nu reușesc să o realizeze și de aceea ne dorim ca Radio Târgu Mureș să redevină un actor important pe scena media a Transilvaniei.

Cu prietenie,

1.Conf.Univ.Dr. Florin Buicu – președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților

2.Mircea Solovăstru – Guvernator Rotary District 2241

3.Dancu Ovidiu – vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș

4.Gasparik Attila – director Teatrul Național Tîrgu Mureș

5.Vasile Cazan – directorul filarmonicii Tîrgu Mureș

6.Prof.Univ. Dr. Benedek Istvan –Șeful clinicii de hematologie din Tîrgu Mureș

7.Prof. Univ. Dr. Bățagă Tiberiu –șeful clinicii de ortopedie și traumatologie din Spitalul Județean de Urgență Tîrgu Mureș

8.Prof.Univ. Dr. Suciu Mircea – UMF Tîrgu Mureș

9.Dr. Eugeniu Nistor – cercetător științific gradul I Institutul de filozofie al Academiei Române, lector universitar doctor – Universitatea Petru Maior Tîrgu Mureș– director al Editurii Ardealul a Uniunii Scriitorilor din Tîrgu Mureș.

10.Pop Vasile – președinte Camera de Comerțși Industrie Mureș

11.Smaranda Enache – Liga Pro Europa

12.Korek Maria – președinte Asociația DIVERS

13.Klosz Peter – președintele Federației Române de Triathlon

14.Dr. Magyary Elod – medic stomatolog – consilier local

15.Nicolae Băciuț – Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural

16.Lazăt Lădariu – redactor șef al cotidianului Cuvântul Liber

17.Aurelia Grama – director al cotidianului Zi-de-Zi și Transilvania Business

18.Karácsonyi Zsigmond – redactor șef Nepujsag

19.Libeg Marius – Director săptămânalul Punctul

20.Szentgyörgyi László- Săptămânalul Kozpont

21.Prof.dr. Mioara Kozak – inspector școlar general ( la data semnării) 22.Dr.Ing. Tiberiu Ștef – director executive AGROM RO

23.Dr. Ing – Todoran Liviu – expert aquaculturăși piscicultură

24.Preot Olimpiu Zăhan -Protopop Ortodox de Tîrgu Mureș

25.Preot Florea Iuliu – Asociația Filantropia Ortodoxă

26.Preot Jakab Istvan – Protopop Reformat Orașul de Jos Tîrgu Mureș

27.Preot Lorincz Janos – Protopop Reformat Orașul de Sus Tîrgu Mureș

28.Preot – Olah Denes – Protopop Romano Catolic de Tîrgu Mureș

29.Preot Nagy Laszlo – parohia unitariană Tîrgu Mureș

30.Dub Vasile – președintele Comunității Evreilor din Tîrgu Mureș

31.Valentin Constantin Bretfelean – director Poliția Locală

32.Aurora Stănescu – director Colegiul Național Unirea

33.Lect. Univ. Dr. Săcălean Lucian – Universitatea Petru Maior Tîrgu Mureș

34.Dr. Csegzi Sandor – directorul Universității Cultural Științifice Tîrgu Mureș

35.Adrian Chira – Artist Plastic

36.Beke Istvan – directorul festivalului de chitară clasică Harmonia Cordis

37.Mihoc Nicolae – Teatrul 74

38.Bologa Claudiu – Sabion Elen

39.Klosz Victor – Asociația Master Schi & Bike

40.general Gheorghe Popa – Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervăși Retragere

41.Bányai István – primar Livezeni Mureș

42.Kristof Jozsef – primar comuna Aluniș Mureș

43.Lokodi Zsolt – Asociația Chinologică Mureș

44.Cârjelean Amalia Mihaela – Nucifere Regia

45.Sabău Ioan – IFN Sabion

46.Baroti Istvan – Asociația pentru Dialog și Cooperare Europeană

47.Kiraly Monika – Asociația HIFA România

48.Dancs Zsolt – impresar Sfântu-Gheorghe

49.Nagy Botond – Asociația Euro Media Advertising Tîrgu Mureș

50.Kibedi Zoltan – Asociația Fiatal Erok – Forțe Proaspete

51.Szabo Eniko – Președintele Ascociației Persoanelor cu Dizabilități Locomotorii

52.Avram Vasile – parohia Bolintineni Mureș

53.Fodor Marius – Promontana Sălciua Mureș

54.Valics Lehel – Asociația – Institutul Pentru Comunicare Educație Culturăși Sport

55.Fulop Gabriela – Master Druk

56.Gal Sandor –Fundația Comunitară Tîrgu Mureș

57.Mihai Pântea – arhitect

58.Rus Dumitru – Liga Asociațiilor de Proprietari Tîrgu Mureș

Sursa: Opinie transmisa de unul dintre candidati – Ioan Chiorean