Descarca aplocatia pentru android aici – https://play.google.com/store/apps/details?id=net.eventya.android.explorero

Câteva mii de români, aproape o mie de utilizatori din Europa şi o sută din SUA şi-au descărcat, în ultimele săptămâni, pe telefoanele mobile, aplicaţia “Explore RO” – ghidul turistic mobil al României.

Ionuţ Munteanu, co-fondator şi CEO al Eventya, compania – dezvoltatoare a aplicaţiei ‘Explorează RO’ a menţionat că momentan ghidul turistic online este disponibil în limba engleză şi poate fi descărcat gratuit din Appstore şi Google Play.

Acesta a adăugat că, pentru perioada următoare, se are în vedere traducerea ghidului online şi în alte limbi de circulaţie internaţională, iar pentru acest aspect se va ţine cont de fluxul de turişti care vin, cu preponderenţă, dintr-o anumită ţară.

Conform ministerului de resort, prin intermediul noii aplicaţii, utilizatorii pot descoperi România şi resursele ei, precum: natură, tradiţii, cultură, istorie, educaţie, arte. Aplicaţia reprezintă un ghid turistic al României, în variantă electronică, al cărei conţinut este semnat de Ministerul Turismului, fiind disponibilă gratuit pentru platformele iOS şi Android.

‘Explore RO’ este furnizată în mod gratuit de către compania sibiană Eventya, cu care a fost încheiat, în luna decembrie 2016, un acord de parteneriat.

În ceea ce priveşte infrastructura tehnică a ghidului turistic mobil al României, acesta a fost construit pe o platformă care rulează pe un sistem cloud, ce permite interconectarea cu alte site-uri web şi aplicaţii turistice, prin utilizarea de APIs specifici, fiind posibilă transmiterea şi generarea automată de conţinut.

Sursa:agerpres.ro